Ανακοίνωση:

From: SYLLOGOS DIDASKONTWN 8ETIKWN EPISTHMWN [sdfms@uoa.gr]
Sent: Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2003 5:33 μ.μ.
To: ccusers; FYSIKO&BIOLOGIKO; MA8HMATIKO; PLHROFORIKH; XHMIKO&GEOLOGIKO&FARMAKEYTIKO
Subject: ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ
ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα 10/9/2003

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η Γενική συνέλευση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών που πραγματοποιήθηκε στις 10-9-2003 με βάση την εισήγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου και την απόφαση της Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ της 3/9/2003 αποφάσισε τα εξής:

Το προτεινόμενο όμως από την κυβέρνηση σχέδιο νόμου

Ταυτόχρονα η ίδρυση εντός των Πανεπιστημίων νέων σχολών με την ονομασία Ινστιτούτα Δια Βίου Εκπαίδευσης που θα παρέχουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και κατάρτισης χωρίς τον έλεγχο των Πανεπιστημιακών Οργάνων με όρους ιδιωτικο- οικονομικούς και η ίδρυση του Διεθνούς Πανεπιστημίου, του πρώτου κρατικού Πανεπιστημίου με δίδακτρα υπονομεύουν την ίδια την ουσία του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Επομένως η ΓΣ ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου για την «αξιολόγηση», τα «Ινστιτούτα δια Βίου Εκπαίδευσης» και το «Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο».

Η ΓΣ αποφασίζει να προκηρύξει 5ήμερη αποχή από το εκπαιδευτικό έργο στις 15-19/9 με προοπτική την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με αποχή διαρκείας από 22/9.

Τη συγκεκριμένη απόφαση θα λάβει η ΓΣ η οποία θα συνέλθει την Πέμπτη 18/9 στις 11 π.μ.

Τέλος η ΓΣ συνέλευση καλεί τα μέλη του Συλλόγου να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στα Προπύλαια με πορεία προς το Υπουργείο Παιδείας που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15/9 και ώρα 11 π.μ.

Ο Πρόεδρος
Χ. Τρικαλινός

Η Γ. Γραμματέας
Ρ. Πολυμένη


Επιστροφή