ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ
Νέες Τεχνολογίες στο Εργαστήριο Φυσικής

Τρίτη, 07-03-2006

Διπλωματικές Εργασίες στο Εργαστήριο Φυσικής (κατεύθυνση Εκπαίδευση)

Το Εργαστήριο Φυσικής δίνει την δυνατότητα σε φοιτητές του Τμήματος Φυσικής να εκπονήσουν Διπλωματικές Εργασίες (Ειδικό Θέμα) στην κατεύθυνση «Εκπαίδευση» σε θέματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη εργαστηριακών ασκήσεων εργαλείων μέτρησης αποτελεσματικότητας νέων τεχνολογιών και μεθοδολογιών και επιδείξεων σε Πανεπιστημιακό επίπεδο.

Ενδεικτικά θέματα

  1. Εισαγωγή και χρήση νέων τεχνολογιών και αισθητήρων (λ.χ. Microcomputer Based Laboratories - MBLs) σε επιδείξεις και εργαστηριακές ασκήσεις

  2. Ανάπτυξη «εργαλείων» αξιολόγησης της εκπαιδευτικής απόδοσης των ασκήσεων των εργαστηρίων και της διδασκαλίας της Φυσικής

  3. Ανάπτυξη νέων ασκήσεων στο Εργαστήριο Φυσικής

  4. Χρήση πολυμέσων και νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία Φυσικής στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια παιδεία

Τα θέματα αυτά απευθύνονται σε φοιτητές που θέλουν να εμβαθύνουν στο τομέα της διδακτικής της Φυσικής. Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν εξοικείωση με PC και σχετικά λογισμικά ή/και γνώσεις ηλεκτρονικής, για κάποια ειδικευμένα θέματα, να γνωρίζουν Αγγλικά και να είναι προετοιμασμένοι για συστηματική εργασία για την επιτυχή περάτωση της Διπλωματικής τους εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να επικοινωνήσουν καταρχάς με τον υπεύθυνο εισαγωγής των νέων τεχνολογιών στο Εργαστήριο Φυσικής κ. Α. Καραμπαρμπούνη.

Εκ του Εργαστηρίου


Επιστροφή