ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ
Εργ.Φ1

Παρασκευή, 13-10-2006

Οδηγίες Εγγραφής και Προεγγραφές στο Εργ.Φ1

  1. Το Εργαστήριο Φυσικής βρίσκεται στο Κτίριο ΙV του Τμήματος Φυσικής, στο Ισόγειο, δεξιά καθώς εισέρχεστε από τη Κεντρική Είσοδο του Τμήματος Φυσικής.

  2. Στο Εργαστήριο της Φυσικής Ι δικαιούνται να εγγραφούν όλοι οι:
    • επιτυχόντες εφέτος πρωτοετείς
    • επιτυχόντες εκ Κύπρου
    • επιτυχόντες Ομογενείς, Αλλογενείς, Αλλοδαποί και Αθλητές
    • Πολύτεκνοι (4 παιδιά και άνω) που ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ να μετεγγραφούν στο Τμήμα μας
    • ανήκοντες σε Πολυμελείς οικογένειες (3 παιδιά) και εφόσον κανένα από αυτά δεν έχει συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας του (νέα κατηγορία) και που ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ επίσης να μετεγγραφούν

    • ήδη μεγαλυτέρων ετών (π.χ. περυσινοί κλπ.) και που οφείλουν όλο το Εργαστήριο Φυσικής Ι (και τους δύο κύκλους)
  3. ΔΕΝ δικαιούνται τώρα εγγραφής όλοι οι άλλοι που ΘΑ κάνουν αίτηση μετεγγραφής για άλλους λόγους, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιλογής τους ή μη (αυτές ολοκληρώνονται προς το τέλος του χειμερινού εξαμήνου και εγγράφονται στο Εργαστήριο Φυσικής Ι κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος)

  4. Προεγγραφές: Οι Πολύτεκνοι πρωτοετείς (>=4 παιδιά), οι φοιτητές μεγαλυτέρων ετών που οφείλουν και τους δύο κύκλους, οι Κύπριοι, οι Ομογενείς, οι Αλλογενείς, οι Αλλοδαποί, οι Αθλητές και οι φοιτητές ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ οικογενειών (3 παιδιά, κάτω των 24 ετών), θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να Προεγγραφούν στο Εργαστήριο Φυσικής από Παρασκευή 13 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου. Οι προεγγραφές πραγματοποιούνται τις πρωινές εργάσιμες ώρες (~10:00-13:00) στο Εργαστήριο Φυσικής (στο γραφείο Ηλεκτρονικών Μηχανικών 'Παρασκευαστήριο'), όπου δηλώνετε μόνο το Ονοματεπώνυμο και την κατηγορία, από τις παραπάνω, στην οποία ανήκετε. Τούτο είναι απαραίτητο προκειμένου να γνωρίζουμε εγκαίρως ΠΟΣΟΙ εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες για να δημιουργήσουμε επί πλέον Τμήματα για την άσκησή τους. Μετά από την προεγγραφή τους οι φοιτητές που εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες θα εγγραφούν επίσης την ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ/ΩΡΕΣ όπως και οι άλλοι πρωτοετείς.

  5. Τα Εργαστήρια διενεργούνται σε εβδομαδιαία βάση, ως εξής [εσείς θα εγγραφείτε σε ένα από τα παρακάτω τμήματα (των 10 φοιτητών)]:

    • Τρίτη, 10:00-12:30 (4 τμήματα)

    • Τετάρτη, 10:00-12:30 (6 τμήματα)

    • Πέμπτη, 09:00-11:30 & 11:30-14:00 & 14:00-16:30 & 16:30-19:00 (4Χ6=24 Τμήματα)

    (Σύνολο: 34 Τμήματα Χ10 φοιτητές ανά Τμήμα = 340 εργαστηριακές θέσεις εργαστηρίου)

  6. Οι εγγραφές στο Εργ.Φ1 θα διενεργηθούν την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006, κατά τις ώρες από 17:00 έως 18:40. Οι φοιτητές θα έχουν ήδη χωρισθεί σε πέντε ομάδες ανά εικοσάλεπτο ώστε να εγγραφούν με άνεση και να μην υπάρχει άσκοπη προσέλευση, αναμονή και συνωστισμός στην είσοδο του Εργαστηρίου Φυσικής. Οι κατάλογοι με τα ονόματα και την ώρα εγγραφής θα ανακοινωθούν κατά το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου 2006 στους Πίνακες Ανακοινώσεων του Εργαστηρίου Φυσικής, των Αμφιθεάτρων Ίππαρχος και Αρίσταρχος και οπωσδήποτε στο δικτυακό τόπο του Εργαστηρίου Φυσικής (http://physlab.phys.uoa.gr).

  7. Οι ομάδες αυτές έχουν προκύψει από τυχαία κατανομή των Επιθέτων σας. Μαζί σας θα πρέπει να έχετε το «Τρίπτυχο», δηλαδή τη Φοιτητική σας ταυτότητα. Όσοι δεν έχετε ακόμα το τρίπτυχο εγγράφεστε με την Αστυνομική σας Ταυτότητα. Κατά την έγγραφή σας θα πάρετε το έντυπο υλικό με τις ασκήσεις των Εργαστηρίων και τη σειρά που θα τις πραγματοποιήσετε. Οι φοιτητές ανά άσκηση είναι δύο (2). Κάθε φοιτητής/τρια που εγγράφεται μπορεί ΑΝ το επιθυμεί να εγγράψει μαζί του (ίδιο «ζευγάρι») και έναν άλλο/η φοιτητή/τρια, ΑΣΧΕΤΑ αν ο δεύτερος έχει κληρωθεί να εγγραφεί σε άλλη ώρα από τις 5 ομάδες αρκεί να έχει και του άλλου/ης το ΤΡΙΠΤΥΧΟ (ή Αρ. Ταυτότητας αν δεν έχει).

  8. Κατά την εγγραφή σας θα σας δοθεί ένα ξεχωριστό φύλλο εργασιών με πέντε (5) ασκήσεις υπολογισμού σφαλμάτων κλπ τις οποίες θα πρέπει να λύσετε όλοι και να παραδώσετε στο Παρασκευαστήριο του Εργαστηρίου Φυσικής ανυπερθέτως μέχρι την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2006, έως τις 11:00. Η μη έγκαιρη υποβολή συνεπάγεται να μην γίνετε δεκτοί στην πρώτη εργαστηριακή άσκηση και να λάβετε απουσία σε αυτή.

  9. Η πρώτη Εργαστηριακή Άσκηση για όλους τους εγγραφομένους αποτελεί εισαγωγή στη πειραματική διαδικασία, υπολογισμούς αβεβαιοτήτων, κατάστρωση Πινάκων, χάραξη γραφικών παραστάσεων, υπολογισμούς, μονάδες, σχόλια αποτελεσμάτων κλπ. Η εναρκτήρια άσκησή σας είναι η Α0 την 1η εβδομάδα για όλους σας.

  10. Κατά την πρώτη αυτή Άσκηση, θα σάς δοθεί δίσκος CD με τα πρότυπα γραπτών εργασιών και χρήσιμο εκπαιδευτικό επιστημονικό υλικό.

  11. Υποχρέωση ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟΥ: Παράλληλα με το Εργαστήριο Φυσικής Ι θα κάνετε και το «Μηχανουργείο» όπου θα μάθετε τα σχετικά με το αντικείμενο αυτό θέματα. Οι εγγραφές σε αυτό προσανατολίζονται να γίνουν από Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2006 (πρωινές εργάσιμες ώρες). Γίνονται στο χώρο του Μηχανουργείου και θα υπάρχουν πολλά σε διάφορες μέρες και ώρες Τμήματα. Επομένως οι εγγραφές αυτές έπονται της εγγραφής σας στο Εργαστήριο Φ1, ώστε να γνωρίζετε ποιες ώρες έχετε ελεύθερες.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

  1. Προεγγραφές: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2006, 10:00-13:00, στο Παρασκευαστήριο του Εργαστηρίου Φυσικής.
  2. Κατάλογοι ονομάτων για πότε θα προσέλθετε για την εγγραφή σας: Ανακοίνωση την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2006, 10:00-13:00
  3. Εγγραφές: Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006,από τις 17:00-18:40 αναλόγως με τον παραπάνω κατάλογο.
  4. Εγγραφές Μηχανουργείου: Από Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2006 (θα αναρτηθεί εγκαίρως ανακοίνωση).
  5. Παράδοση ασκήσεων Περί Σφαλμάτων: Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2006 μέχρι τις 11:00 στο Παρασκευαστήριο του Εργαστηρίου Φυσικής
Όλες οι παραπάνω ημερομηνίες έχουν νόημα ΜΟΝΟ όταν η λειτουργία του τμήματος Φυσικής προχωρεί με κανονικό ρυθμό. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναπροσαρμόζονται με νέες Ανακοινώσεις.

Εκ του Εργαστηρίου


Επιστροφή